حياه بلا عنوان عضو فعال
الجنس : عدد المشاركات : 3711 العمر : 38 جنسيتك : مصر علم دولتك : عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 13/01/2009
| موضوع: الفتة بالخل والثوم الثلاثاء 03 فبراير 2009, 12:29 am | |
| الفتة بالخل والثوم
المقادير:
علي حسب عدد الافراد اللي على الغدا
لحم بالعظم ،ارز ،عيش (خبز محمص بالفرن) , صلصه طماطم ،1 حبه طماطم ،2فص ثوم
مدقوق ناعم ،1 ملعقه خل، 2 بصل ،2ملعقه سمنه.
الطريقة :
نغسل اللحمه ونحطها في حلة على النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود
وتترك على النار حتي النضج
وبعدين تجيبي حلة تانيه علشان نعمل الرز الابيض
ونجيب حلة تالته ونقطع البصل قطع صغيره ونحمرها في السمنه ونقشر حبه الطماطم
ونضيفها الي البصل ونحمرهم شويه مع بعض بعدين نحط علبه الصلصه ونخليها تتسبك
على النار
وبعدين ناخد شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3
اكواب من مرقة اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبة
ثم نقطع الخبزبعد ان نكون حمصناه في الفرن واصبح لونه ذهبيا
احضريطبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
ضعي الخبر في الصينيه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه
ثم ضعي طبقه من الارزالابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم
قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقط ضيفي فلفل
اسود ناعم وملح
حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصينيه واسكبي باقي الصلصه المسبكه ثم في
مقلية صغيره قومي بتحمير الثوم وعندما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها
شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق
ثم ضفيهم الي الصينيه على الوجه مع مراعاة ان تقومي
بتوزيعهم علي كل الصينيه | |
|
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: الفتة الثلاثاء 03 فبراير 2009, 12:34 am | |
| | |
|
حياه بلا عنوان عضو فعال
الجنس : عدد المشاركات : 3711 العمر : 38 جنسيتك : مصر علم دولتك : عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 13/01/2009
| موضوع: رد: الفتة بالخل والثوم الثلاثاء 03 فبراير 2009, 2:53 am | |
| | |
|
نور الهدى نائب المدير العام
الجنس : عدد المشاركات : 10728 العمل/ الدراسة : تربيه قسم تاريخ جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 04/01/2009
| موضوع: رد: الفتة بالخل والثوم الثلاثاء 22 سبتمبر 2009, 3:36 am | |
| | |
|