[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه تجيبى الممبار بالكمية المناسبة ليكى
وبعدين تقلبية يعنى تخلى داخل الممبار من الخارج
وبالسكين تبدأى تشيلى الطبقة اللذجة اللى عليه بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح كويس جدا وخليه فى اللمون شوية
وبعدين تغسليه بماء جارى كويس جدا جدا جدا وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "
وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا
المقادير .... - 1/2 كيلو فوارغ أو ممبار ( أمعاء الخروف ) منظفة تنظيفـا جيدا جدا جدا جدا ... بالملح والخل والماء علشان الريحة والطعم ...:eek:
- 3 كوب او اقل ارز مصري ( حسب ما تحتاجي .. ممكن اكثر !!)
- 6 بصلات كبار مقطعة صغير
- 4 طماطم كبار مقطعة مكعبات صغيرة
- 1 ملعقة صغيرة شطة حمرا
- ملح وفلفل اسود وكمون حسب الذوق (دايما نراعي انه ما نكتر الملح .. لان الطماطم والمعجون يزيدو الملح ... وكمان التحمير يركز الملح في الطعام )
- زيت + سمن ( حسب الوصفة والشرح )
- خضرة 1/2 حزمة كبيرة لكل من (بقدونس + كزبرة خضرا + شبت ) ... لازم يكونو طازجين
- 2 ملعقة كبيرة معجون الطماطم
- زيت للتحمير
- قمع للحشو ...
الآن طريقة العمل .... حنحضر اول شيء الحشوة ...
- ضعي وعاء الطهي على النار ثم اضيفي مقدار 3 ملعقة زيت عادي (ذرة او عباد ) واضيفي عليهم 1 ملعقة كبيرة سمن واتركيهم حتى يقدحو ( يسخنو )
- اضيفي البصل وابدئي في التحمير حتى يتغير لون البصل الى الوردي ( ذابل )
- ضعي مكعبات الطماطم وانتظري حتى تذبل واضيفي المعجون وقلبي
- اضيفي الملح والفلفل الاسود والشطة الحمرا (ممكن تستعيضي عنها بقرون الفلفل الحاار ... وممكن ما يكون حار ،
بس الصراحة يكون طعمه رائع اذا كان مشطشط كدة وحراق .. ههههه
- اضيفي الارز المغسول والمصفى من الماء جيدا ، وقلبي قليلا
- اضيفي الخضرة المفرومة على الارز وقلبي ... ارفعي القدر من على النار واتركيه جانبا
- ابدأي في تقطيع الفوارغ بأطوال مناسبة ة طول القطعة 10 سم حتى تتمكني من تحميرها بسهولة في المقلاة والتمكن من حشوها بدون ما تتعذبي بسبب طولها ... ثم ابدئي في الحشو .. لكن عليكي مراعاة عدم حشوها بطريقة مكدسة لان ذلك سيؤدي الى خروج الارز وانفجار الفوارغ .
..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]- بعد الانتهاء من الخطوة السابقة قومي بسلق الفوارغ في الماء حتى تتأكدي من نضج الفوارغ والأرز ...
- بعد ذلك انتشلي الفوارغ من الشوربة الى مصفاة حتى تنزل الماء الزائد ...
- جهزي زيت التحمير في وعاء عميق نسبيا ... وله غطاء لانها هتعمل مفرقعات ....
- عندما يسخن الزيت ابدئي في القلـي او التحمير .... حتى يصبح اللون بني ذهبي ...
- انتشليها على ورق نشاف او ورق ماص للزيت ... وتقدم ساخنة مع الفتة و اللحم المحمر ....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ان شاء الله تكون وصفة مقبولة .... وتنال اعجاب الجميع ....