منتدى كل العرب
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
منتدى كل العرب
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
منتدى كل العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى كل العرب


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
نرحب بجميع الزوار و الاعضاء الكرام و ونتمنى لكم قضاء اجمل الاوقات معنا وباب التسجيل مفتوح للجميع ... كل عام وأنتم بخير... تذكر قول الله تعالى: { مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ }
الممبار المصرى بالصور روعه 97562610
تنبيه! / يمنع منعا باتا وضع أى ملفات تحتوى على موسيقى أو صور نساء أو ممثلين أو أغانى أو أفلام و يمنع وضع صور لذوات أرواح سواء اطفال او نساء او رجال او حيونات فى الصوره الرمزيه و التواقيع

 

 الممبار المصرى بالصور روعه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نور الهدى
نائب المدير العام
نائب المدير العام
نور الهدى


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 10728
العمل/ الدراسة : تربيه قسم تاريخ
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الممبار المصرى بالصور روعه Female31
الممبار المصرى بالصور روعه 2py5pvt

الممبار المصرى بالصور روعه O2

الممبار المصرى بالصور روعه O17
عارضة الطاقة :
الممبار المصرى بالصور روعه Left_bar_bleue80 / 10080 / 100الممبار المصرى بالصور روعه Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 04/01/2009

الممبار المصرى بالصور روعه Empty
مُساهمةموضوع: الممبار المصرى بالصور روعه   الممبار المصرى بالصور روعه Emptyالجمعة 27 فبراير 2009, 12:19 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه تجيبى الممبار بالكمية المناسبة ليكى
وبعدين تقلبية يعنى تخلى داخل الممبار من الخارج
وبالسكين تبدأى تشيلى الطبقة اللذجة اللى عليه بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح كويس جدا وخليه فى اللمون شوية

وبعدين تغسليه بماء جارى كويس جدا جدا جدا وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "
وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا



المقادير ....

- 1/2 كيلو فوارغ أو ممبار ( أمعاء الخروف ) منظفة تنظيفـا جيدا جدا جدا جدا ... بالملح والخل والماء علشان الريحة والطعم ...:eek:

- 3 كوب او اقل ارز مصري ( حسب ما تحتاجي .. ممكن اكثر !!)
- 6 بصلات كبار مقطعة صغير
- 4 طماطم كبار مقطعة مكعبات صغيرة
- 1 ملعقة صغيرة شطة حمرا
- ملح وفلفل اسود وكمون حسب الذوق (دايما نراعي انه ما نكتر الملح .. لان الطماطم والمعجون يزيدو الملح ... وكمان التحمير يركز الملح في الطعام )
- زيت + سمن ( حسب الوصفة والشرح )
- خضرة 1/2 حزمة كبيرة لكل من (بقدونس + كزبرة خضرا + شبت ) ... لازم يكونو طازجين
- 2 ملعقة كبيرة معجون الطماطم
- زيت للتحمير
- قمع للحشو ...

الآن طريقة العمل ....

حنحضر اول شيء الحشوة ...
- ضعي وعاء الطهي على النار ثم اضيفي مقدار 3 ملعقة زيت عادي (ذرة او عباد ) واضيفي عليهم 1 ملعقة كبيرة سمن واتركيهم حتى يقدحو ( يسخنو )
- اضيفي البصل وابدئي في التحمير حتى يتغير لون البصل الى الوردي ( ذابل )
- ضعي مكعبات الطماطم وانتظري حتى تذبل واضيفي المعجون وقلبي
- اضيفي الملح والفلفل الاسود والشطة الحمرا (ممكن تستعيضي عنها بقرون الفلفل الحاار ... وممكن ما يكون حار ،
بس الصراحة يكون طعمه رائع اذا كان مشطشط كدة وحراق .. ههههه
- اضيفي الارز المغسول والمصفى من الماء جيدا ، وقلبي قليلا
- اضيفي الخضرة المفرومة على الارز وقلبي ... ارفعي القدر من على النار واتركيه جانبا
- ابدأي في تقطيع الفوارغ بأطوال مناسبة ة طول القطعة 10 سم حتى تتمكني من تحميرها بسهولة في المقلاة والتمكن من حشوها بدون ما تتعذبي بسبب طولها ... ثم ابدئي في الحشو .. لكن عليكي مراعاة عدم حشوها بطريقة مكدسة لان ذلك سيؤدي الى خروج الارز وانفجار الفوارغ .

..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

- بعد الانتهاء من الخطوة السابقة قومي بسلق الفوارغ في الماء حتى تتأكدي من نضج الفوارغ والأرز ...
- بعد ذلك انتشلي الفوارغ من الشوربة الى مصفاة حتى تنزل الماء الزائد ...
- جهزي زيت التحمير في وعاء عميق نسبيا ... وله غطاء لانها هتعمل مفرقعات ....
- عندما يسخن الزيت ابدئي في القلـي او التحمير .... حتى يصبح اللون بني ذهبي ...
- انتشليها على ورق نشاف او ورق ماص للزيت ... وتقدم ساخنة مع الفتة و اللحم المحمر ....

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ان شاء الله تكون وصفة مقبولة .... وتنال اعجاب الجميع ....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
درة عبر الزمان
عضو فعال
عضو فعال
درة عبر الزمان


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 2351
العمر : 50
جنسيتك : السعودية
علم دولتك : الممبار المصرى بالصور روعه Female62
الممبار المصرى بالصور روعه 28nvrt
عارضة الطاقة :
الممبار المصرى بالصور روعه Left_bar_bleue35 / 10035 / 100الممبار المصرى بالصور روعه Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 04/01/2009

الممبار المصرى بالصور روعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الممبار المصرى بالصور روعه   الممبار المصرى بالصور روعه Emptyالجمعة 27 فبراير 2009, 1:35 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور الهدى
نائب المدير العام
نائب المدير العام
نور الهدى


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 10728
العمل/ الدراسة : تربيه قسم تاريخ
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الممبار المصرى بالصور روعه Female31
الممبار المصرى بالصور روعه 2py5pvt

الممبار المصرى بالصور روعه O2

الممبار المصرى بالصور روعه O17
عارضة الطاقة :
الممبار المصرى بالصور روعه Left_bar_bleue80 / 10080 / 100الممبار المصرى بالصور روعه Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 04/01/2009

الممبار المصرى بالصور روعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الممبار المصرى بالصور روعه   الممبار المصرى بالصور روعه Emptyالجمعة 27 فبراير 2009, 2:50 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
روبي مارو
المشرف العام
المشرف العام
روبي مارو


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 10200
العمر : 46
العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الممبار المصرى بالصور روعه Female31
الممبار المصرى بالصور روعه 28nvrt

الممبار المصرى بالصور روعه Mywork10

الممبار المصرى بالصور روعه Fb3d4910
عارضة الطاقة :
الممبار المصرى بالصور روعه Left_bar_bleue80 / 10080 / 100الممبار المصرى بالصور روعه Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 19/01/2009

الممبار المصرى بالصور روعه Empty
مُساهمةموضوع: الممبار   الممبار المصرى بالصور روعه Emptyالجمعة 27 فبراير 2009, 7:48 pm

الموضوع مكرر يا باشا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الممبار المصرى بالصور روعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الممبار المصرى الدايت
» كبد و قوانص الفراخ بالبصل والثوم روعه بالصور
» العالم المصرى يحيى المشد
» ترحيب بالاخ حسام المصرى
» فضيله الشيخ محمود المصرى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كل العرب :: سلة المهملات :: منتدى المواضيع المكررة والمحذوفه-
انتقل الى: