| اخطاء في الطبخ | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: اخطاء في الطبخ الأحد 22 مارس 2009, 6:28 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]10 أخطــــــــاء في طبخــــك تجنبـــيها ،، !!
الخطأ الأول في طهي الطعام من الخطأ استخدام كمية كبيرة من الماء في عملية سلق الخضراوات لأنها تفقد فيتاميناتها في الماء .. ولذا يجب استعمال أقل كمية ممكنة من الماء . الخطأ الثاني في طهي الطعام من الخطأ تقطيع الخضراوات قطعًا صغيرة قبل طهيها بمدة .. لأنها تفقد بهذا جزءاً من الفيتامينات وعصارتها أثناء الطهي.. ولذا يجب أن تقطع قطعًا كبيرة وقبل الطهي مباشرة . الخطأ الثالث في طهي الطعام من الخطأ نقع الخضراوات والفاكهة في الماء لمدة طويلة ، لأن هذا يساعد في تحلل بعض الفيتامينات وفقدها في الماء . الخطأ الرابع في طهي الطعام من الخطأ غلي الخضراوات في الماء لمدة طويلة .. فالغلي لمدة طويلة يفقد الخضراوات كثيرًا من قيمتها الغذائية ، وللتغلب على هذا تضاف الخضراوات للماء المغلي .. أو تستخدم حلة البخار فتحقق السرعة وتحافظ على القيمة الغذائية.
الخطأ الخامس في طهي الطعام من الخطأ طبخ الخضار واللحوم معًا وتركهما على النار لمدة طويلة .. ويفضل أن يُطهى الخضار أولاً ثم يضاف له اللحم المسلوق بعد ذلك .
الخطأ السادس في طهي الطعام من الخطأ وضع اللحوم المجمدة أو الخضار المجمد مباشرة إلى الماء المغلي .. بل تترك لإذابة ثلجها ببطء في رف الثلاجة ثم توضع بعد ذلك في الماء المغلي .. فهذا يحافظ على قيمتها الغذائية. الخطأ السابع في طهي الطعام من الخطأ تتبيل اللحوم بالملح والبهارات قبل شيها .. لأن هذا يُفقِدُ اللحوم كمية كبيرة من الحديد .. ومن الأفضل أن يشوى اللحم ثم يضاف له الملح بعد ذلك. الخطأ الثامن في طهي الطعام من الخطأ استخدام زيت القلي في زيت التحمير لمرات عديدة ، فإن الزيت المغلي لأكثر من مرة قد يسبب أضرارًا صحية كثيرة .. ولذا يفضل استخدام زيت القلي النباتي الذي يتحمل درجات حرارة عالية مثل زيت الذرة ودوار الشمس والنخيل على ألا تزيد مرات الغلى على 10 مرات في عملية الطهى الواحدة .
الخطأ التاسع في طهي الطعام من الخطأ طهي البطاطس والبطاطا والجزر وباقى النباتات ذات الجذور بعد تقشيرها .. والأفضل أن يتم طهيها بقشرها ثم نزع القشرة بعد الطهى حتى تحافظ على كامل قيمتها الغذائية . الخطأ العاشر في طهي الطعام من الخطأ غلي الشاي أكثر من مرة أو لمدة طويلة ، فهذا يفقده بعض فوائده ويزيد من أضراره .. بل يجب غلي الماء أولاً ثم يُضاف إليه كمية معتدلة من الشاي مع تناوله معتدل الحرارة | |
|
| |
نور الهدى نائب المدير العام
الجنس : عدد المشاركات : 10728 العمل/ الدراسة : تربيه قسم تاريخ جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 04/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الإثنين 23 مارس 2009, 6:03 am | |
| | |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الإثنين 23 مارس 2009, 8:02 pm | |
| | |
|
| |
heba hady المراقبين
الجنس : عدد المشاركات : 4970 العمر : 39 العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 10:02 am | |
| الخطأ الخامس في طهي الطعام من الخطأ طبخ الخضار واللحوم معًا وتركهما على النار لمدة طويلة .. ويفضل أن يُطهى الخضار أولاً ثم يضاف له اللحم المسلوق بعد ذلك .
انا معاكى فى كل الاخطاء ماعدا الخطأ ده لانه مش خطأ بالعكس المفروض نشوح اللحمة مع البصل قبل مانحط الخضار وبعد كده لما يقرب يستوى شوية او نص سوى كده نضع الخضار لانهم لما بيتفاعلوا مع بعض بيكون طعمهم احلى لكن لو وضعت اللحمة مسلوقة على الخضار هتبقى مش حلوة زى لما يكونوا مع بعض
لذلك لم يذكر سبب لهذا الخطا لان المعلومة بس اللى انكتبت تقبلى مرورى وشكرا لكى ياحبى وياريت اعرف رايك بس تاكدى ان معلومتى دى عن تجربة ههههههه بجد والله :D
| |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 11:58 am | |
| | |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 12:03 pm | |
| ما هو قال نحط علي الخضار اللحم المسلوق هو فيه لحمة مسلوقة بتتسلق من غير تشويح أكيد هو يقصد الافضل ان احنا نسلق اللحمة وبعدين نحطها مع الخضار من الاول علشان تديه الطعم | |
|
| |
heba hady المراقبين
الجنس : عدد المشاركات : 4970 العمر : 39 العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 12:17 pm | |
| لا طبعا لما اللحمة تتسلق وتتحط على الخضار وهو مستوى هتتهرى لكن لو عملناها وشوحناها مع البصل والتوابل والقليل من الماء وبعد كده نضيف الخضروات سواء بامية او بسلة ونزود بعد كده هتبقى احلى بكتير وهتبقى حلوة وماسكة نفسها لان الطبيخ بالذات بيحتاج تسخين كتير فهمتى ياعسل انا اقصد كده وبتكون احلى بكتير جرربيها وادعيلى هههههههههه
| |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 12:21 pm | |
| | |
|
| |
heba hady المراقبين
الجنس : عدد المشاركات : 4970 العمر : 39 العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 12:27 pm | |
| اى خدمة ياروبى انتى مش باينة ليه وحشتينى والله يعنى لازم يكون فى اخطاء فى المطبخ علشان نشوفك هههههههههه ابقى تعالى بقى مفتقداكى جدا والله :D
| |
|
| |
فرح عضو فعال
الجنس : عدد المشاركات : 2099 العمر : 42 عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 14/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 2:49 pm | |
| باذن الله هاخد بيها اول ما اجرب وادخل المطبخ اصل دخولى قليل هههههههههه | |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 6:04 pm | |
| حبيبتي هبة أنا تحت النظر بس مواعيد دخولي معظمها بقي الصبح وما حدش منكم بيبقي موجود لاني زوجي بيستعمل الكمبيوتر في شغله بالليل وحشتيني ووحشتوني كلكم والله العظيم | |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 6:06 pm | |
| حبيبتي فرح بقيتي 26 سنة ولسه ما دخلتيش المطبخ كتير شاطرة وعيشي حياتك علي قد ما تقدري بكرة تدخليه وتتهدي فيه يا اختي ربنا يوفقك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] | |
|
| |
heba hady المراقبين
الجنس : عدد المشاركات : 4970 العمر : 39 العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الثلاثاء 24 مارس 2009, 10:59 pm | |
| الموضوع ده جميل واحلى مافيه انه جمعنا هههههههههههه ياريت تجيبى منه كتير ياروبى ياعسل وازى الصحة ياب تكونى بخير ومنورة والله :D
| |
|
| |
روبي مارو المشرف العام
الجنس : عدد المشاركات : 10200 العمر : 46 العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه جنسيتك : مصر علم دولتك :
عارضة الطاقة : تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: اخطاء في الطبخ الأربعاء 25 مارس 2009, 6:53 am | |
| أنا حاسة ان احنا اتكلمنا من خلال الموضوع يا هبة أكتر من الاسكايبي شكرا ليكي | |
|
| |
| اخطاء في الطبخ | |
|