جايبلكم اكله بقى ملهاش حل
مع عيش طازة ومخللات وسلطه بس وتتاكل اكل
ورقه اللحمه وان شاء الله تعجبكم
الاكلة دي تناسب الزوجات العاملات والعرايس الجداد
ما تاخد وقت في تجهيزها وطعمها يجنن
المقادير:
-نص كيلو لحم يفضل (البتلو لانه اسهل في السوا )مقطع مكعبات + قطعه ليه
2- حبات بطاطس متوسطة الحجم مقطعه مكعبات
-حبه فلفل اخضر بارد كبيرة مقطعه حلقات
-حبه طماطم كبيرة مقطعه حلقات
2 بصلات كبارمقطعه حلقات
-ملعقتين سمن كبيرة أو ملعقتين زيت
7-ملح فلفل اسود بهارات لحم
الطريقة:
ا-قطعي البطاطس والبصل والفلفل والطماطم
2-اضيفي اليهم اللحم
3-اضيفي الملح والفلفل والبهارات وقلبيهم جيدا
4-بطني صينية بورق الفويل جيدا مع ترك جزء بالخارج لتغطيتها
5-ضعي الخضار واللحم في الصينية وضعي علي الوجة حلقات الطماطم لتغطي الوجه كله
6-اضيفي السمن أو الزيت ثم احكمي تغطيتها بالفويل وو نصع فى الصينية نفسها اى خارج ورق القصدير حوالى كوب ماء حتى لا تحترق الصينية و بحيث لايدخل الماء بداخل اللحم
7-ادخليها فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة الي ساعة ونص حسب سوي اللحم
8-تقدم ساخنة مع العيش وسلطة الزبادي و المخلل حسب الرغبة
وبالهنااااااااااااااااااا اااااوالشفااااااااااااااا ااااااااااااااااااا