منتدى كل العرب
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
منتدى كل العرب
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
منتدى كل العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى كل العرب


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
نرحب بجميع الزوار و الاعضاء الكرام و ونتمنى لكم قضاء اجمل الاوقات معنا وباب التسجيل مفتوح للجميع ... كل عام وأنتم بخير... تذكر قول الله تعالى: { مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ }
الديك الرومى روستو فى الفرن 97562610
تنبيه! / يمنع منعا باتا وضع أى ملفات تحتوى على موسيقى أو صور نساء أو ممثلين أو أغانى أو أفلام و يمنع وضع صور لذوات أرواح سواء اطفال او نساء او رجال او حيونات فى الصوره الرمزيه و التواقيع

 

 الديك الرومى روستو فى الفرن

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
emy 29
عضو فعال
عضو فعال
emy 29


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 327
العمر : 43
العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الديك الرومى روستو فى الفرن Female31
الديك الرومى روستو فى الفرن 28nvrt
عارضة الطاقة :
الديك الرومى روستو فى الفرن Left_bar_bleue30 / 10030 / 100الديك الرومى روستو فى الفرن Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/08/2009

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Emptyالخميس 05 نوفمبر 2009, 11:35 am

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


الديك الرومى روستو فى الفرن


المقادير
ديك رومى بحجم مناسب (حوالى 7 كيلو)-بصل مقطع شرائح رفيعه - عصير 5 ليمونات - عصير برتقاله - 4 فصوص مستكه - 4 ورقات لاورو - 5 فصوص حبهان - ملح - فلفل اسود - نصف ملعقه صغيرة قرفه
3 شرائح جزر



الطريقه
التتبيل
من قبلها بيوم
نغسل الديك الرومى جيدا ونتركه يتصفى
نحضر التتبيله
ندعك البصل الشرائح مع الملح والفلفل والقرفه جيدا ونضيف عصير الليمون والبرتقال
ناخد الديك ونتبله من كل الجهات وبين الجلد واللحم فى الصدر ومن قلبه ...نضع داخله ورقتين لاورو وفصين مستكه و3 فصوص حبهان
نضعه فى وعاء عميق مقلوب على وجهه يعنى الصدر لاسفل ليتشرب جيدا من التتبيله


ثانى يوم
نشيل الديك من التتبيله ونصفيه من السوائل
ونشيل كل البصل اللى على جلدة من برة
فى صينيه واسعه نسخن سمن ومعه فص مستكه لتشويح الديك
نبدا نشوح الديك فى السمن من كل الجهات ومن عند الرقبه
بحيث ياخد لون جميل من كل الجهات بالتساوى
الخطوة دى مهمه جدا جدا فى قفل مسام الديك والحفاظ على طراوة لحمه فى السوا فى الفرن وايضا بتخلى مافيش اى زفارة ولا اى شىء مش مرغوب يطلع منه


نحضر صينيه الفرن اللى هانسوى فيها الديك
تكون صينيه حجمها مناسب وعاليه الحواف
نبطنها بالفويل
نضع فيها فصين مستكه وفصين حبهان وورقتين لاورو وبصل مقطع شرائح ومدعوك بالملح والفلفل والقرفه وعصير ليمون


نضع فوقها الديك بعد ما شوحناه ونضع على صدر الديك على العظمه المرتفعه منه 3 شرائح جزر وذلك حتى لا يلتصق جلد الديك بالفويل ولما نيجى نفتح عليه الجلد يتقطع والمنظر النهائى يكون مش جميل ...
مهم جدا ان الديك يستوى ويفضل سليم من برة ...لا يتكسر من الوسط ولا جلدة يتقطع


نضع نصف كوب ماء فى الصينيه ونغطى الصينيه بالكالمل بالفويل
نضعها على البوتاجاز لتبدجا تغلى
ندخلها الفرن على حرارة 220 مئويه اسفل الفرن



مهم جدا
علشان نعرف سوا الديك
كل كيلو جرام من الديك محتاج نصف ساعه سوا فى الفرن
يعنى الديك اللى وزنه 7 كيلوجرام محتاج 3 ساعات ونصف فى الفرن
لكن لاننا مغطيينه بالفويل فالحرارة بتكون محكمه داخله فبنقلل نصف ساعه من اجمالى الوقت المطلوب للسوا فى الفرن
يبقى محتاجين 3 ساعات فى الاجمالى



كل نصف ساعه نفتح على الديك ونشربه من السوائل اللى بتنزل منه.....ليه؟
اولا: علشان يفضل لحمه طرى وجلدة ما يتقطعش
ثانيا : علشان يتشرب بالطعم من السوائل دى ويكتسب لون جميل .



بعد مرور ساعتين ونصف
نكشف الفويل من على الديك
نتركه يكمل نضجه فى النصف ساعه الاخيرة وهو مكشوف
الخطوة دى مهمه علشان جلدة يبقى كرانشى ولونه محمر وجميل
بعد نهايه النضج ممكن تفتحى له الشوايه على خفيف لزيادة تحمير الوجه حسب رغبتك


طلعيه من الفرن
انقليه بحرص على صينيه تانيه


غطيه على خفيف بالفويل و ثقبى الفويل ثقوب كتير بالسكين علشان البخار يطلع علشان ما الديك يبطل نضج وكمان يحافظ على جلدة كرانشى ... واتركيه يهدا من حرارة الفرن



الديك الرومى لا يقطع ابدااااا وهو ساخن حتى لا تخرج منه سوائل ويجف لحمه
الديك بيكون كامال النضج تماما بععد الفترة الكبيرة دى فى السوا فى الفرن لكن طبيعه لحم الديك كدة ان بيبقى فيه سوائل شفافه وهو ساخن فلو قطعناه وهو ساخن هاتخرج السوائل دى وبيفقد الكثير من طعمه المميز و يجف
لكن لما ننتظر لحد ما يبقى فاتر هاتلاقى السوائل دى نشفت واحتفظ الديك بطراوة اللحم ومذاقه رائع


ننتظر الى ان تفتر حرارة الديك يعنى ممكن نضع يدنا عليه يكون فاتر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور الهدى
نائب المدير العام
نائب المدير العام
نور الهدى


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 10728
العمل/ الدراسة : تربيه قسم تاريخ
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الديك الرومى روستو فى الفرن Female31
الديك الرومى روستو فى الفرن 2py5pvt

الديك الرومى روستو فى الفرن O2

الديك الرومى روستو فى الفرن O17
عارضة الطاقة :
الديك الرومى روستو فى الفرن Left_bar_bleue80 / 10080 / 100الديك الرومى روستو فى الفرن Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 04/01/2009

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Emptyالخميس 05 نوفمبر 2009, 10:44 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
روبي مارو
المشرف العام
المشرف العام
روبي مارو


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 10200
العمر : 46
العمل/ الدراسة : تربيه قسم لغه فرنسيه
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الديك الرومى روستو فى الفرن Female31
الديك الرومى روستو فى الفرن 28nvrt

الديك الرومى روستو فى الفرن Mywork10

الديك الرومى روستو فى الفرن Fb3d4910
عارضة الطاقة :
الديك الرومى روستو فى الفرن Left_bar_bleue80 / 10080 / 100الديك الرومى روستو فى الفرن Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 19/01/2009

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Emptyالجمعة 06 نوفمبر 2009, 11:18 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
emy 29
عضو فعال
عضو فعال
emy 29


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 327
العمر : 43
العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الديك الرومى روستو فى الفرن Female31
الديك الرومى روستو فى الفرن 28nvrt
عارضة الطاقة :
الديك الرومى روستو فى الفرن Left_bar_bleue30 / 10030 / 100الديك الرومى روستو فى الفرن Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/08/2009

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Emptyالإثنين 23 نوفمبر 2009, 7:35 am

Embarassed lol!نورتو وصفتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
heba hady
المراقبين
المراقبين
heba hady


الجنس : انثى
عدد المشاركات : 4970
العمر : 39
العمل/ الدراسة : بكالوريوس تجارة
جنسيتك : مصر
علم دولتك : الديك الرومى روستو فى الفرن Female31
الديك الرومى روستو فى الفرن 28nvrt

الديك الرومى روستو فى الفرن R2r

عارضة الطاقة :
الديك الرومى روستو فى الفرن Left_bar_bleue75 / 10075 / 100الديك الرومى روستو فى الفرن Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/01/2009

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Emptyالأربعاء 10 فبراير 2010, 10:22 am

وصفة هايلة

وياترى مين اللى هياكل الديك الرومى بئا

اكيد احنا صح ههههههههههه

تسلم ايدك ياايمى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الديك الرومى روستو فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الديك الرومى بالحشو
» >>>> الديك الرومي في الفرن <<<<
» فيليه الدجاج الحار فى الفرن
» صينيه الجمبرى بالزيت والليمون فى الفرن
» صنية بطاطس بالفراخ فى الفرن.......

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كل العرب :: منتدى بيتك (للنساء فقط ) :: منتدى مطبخ كل العرب :: الأطباق الرئيسيه-
انتقل الى: