[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]كفتة الارز طعمها جنان وان شاء الله تكون طريقتها سهلة انا عملتها وصورتها من مدة وان شاء الله تعجبكم..........
ا
لمكوناتحوالى نصف كيلو لحمة مفرومة(500جرام )
حزمة بقدونس وشبت
بصلة مفرومة ناعم مع حوالى 6 فصوص ثوم
3 ثمرات بطاطس تقطع مكعبات
400 جرام أرز مطحون
ملح - فلفل - كمون - بهار قليل
طريقه العمل :نضع اللحمة والبصل والثوم المفروم والبقدونس فى المفرمة ونخلطهم سويامع ملح وفلفل اسود وكمون وبهار
ثم نضع عليهم اللارز المطحون
نحضر قدر ونضع به 1ملعقة كبيرة سمن وحوالى 3 فصوص ثوم
ثم نضع عصير الطماطم وصلصة الطماطم ويترك حتى تتسبك الصلصةونضع الملح والفلفل الاسود
نكور الكفتةتقلى فى الزيت
لما تبدأ فى اللاحمرار نخرجها من الزيت
طبعا نكون حطينا البطاطس فى الصلصة وعندما تدخل فى السوا نضع الكفتة ويترك حتى النضج.
حوالى تغلي مرتين ونشيلها من علي النار وممكن نعمل جنبها ارز ابيض او ارز بالشعريه
وبالهنا والشفاء ويارب تعجبكم
وده الشكل النهائى وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ان شاء الله انتظر الردود الحلوة من الحلوين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]